Classica 2014.02.23. 20:32

Fekete erdő

Ma a Fekete erdőbe mentünk. Az egész napot ott töltöttük, megnéztük honnan ered a Duna hivatalosan és nem hivatalosan. Egy német herceg magánterületén van nem hivatalosan, itt egy díszes kútban van felduzzasztva a forrás és a palotája alatt viszik végig ki a szabadba. Ezt nem tudtuk megnézni, mert a teljes palota renoválás alatt van és minden le volt zárva. Itt találkoztunk egy 50-60 év körüli erdélyi emberrel, aki magyarul szólított meg minket. Szegény egy eléggé összetört ember volt. Elmondta, hogy két éve dolgozik itt, és kéthetente költözik, favágóként dolgozik heti hat napot. Belegondoltam, hogy ennek az embernek aztán tényleg nincs otthona se élete, és ez látszott is rajta. Mire képes az ember a pénzért, mit fel nem ad, csak hogy legyen valamennyi pénze és elboldoguljon az életben. Itt mindenkinek megvan a maga története, hogy miért is van itt. Elég Miki lakótársait nézni. Az egyik egy kb. 45éves apuka, aki a gyereke miatt dolgozik kint, hogy elvehesse alkoholista feleségétől a 3éves kisgyerekét és egyedül tudja nevelni otthon. Ehhez gyűjtenie kellett, mert tudja ott ahol laknak nem fog tudni úgy dolgozni ahogy itt.
A másik egy 40 év körüli férfi, akinek írtó nagy honvágya van, de itt dolgozik már 2.5 éve, minden vágya, hogy Mohácson vegyen magának egy házat és odaköltöztesse széthullott családját.
A harmadik egy fiatal tatai házaspár, akik a munkanélküliségből jöttek ide dolgozni a jobb élet reményében. A csaj tőlem egy évvel fiatalabb, de állítólag egy szipirtyó, a férje pedig papucs, csak az van amit a csaj mond. NEm mennek sehova. Milyen élet ez? Fiatalok, mehetnének ide- oda, mégsem teszik, mert a csaj utálja ezt a várost. Amúgy a csaj terhes és amióta itt vannak nem dolgozik, csak a férje. Viszont ha a férje itthon van őt ugráltatja mindenért, szánalmas. Sokat mesélt Miki róluk.
Na de visszakanyarodva a Dunához. A nem hivatalos eredését nem láttam, de a hivatalosat igen, alig 4m széles az egész DunaDSC 0732

DSC 0753

DSC 0755Visszafelé anyuék a kedvemben akartak járni és elvittek a hercegi méneshez. Őszintén megmondom itt azért kicsit örültem, a sok szép ló láttán, de a legédesebbek a csacsik voltak, megtaláltam magunkat is!

DSC 0736

DSC 0740

DSC 0751

DSC 0746

Csacsi szerelem alias Te meg Én. <3 

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsio.blog.hu/api/trackback/id/tr695828851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása